Šodien bija paredzēts braukt ciemos, bet jau vakar vakarā bija skaidrs, ka no tā nekas nesanāks, jo mūsmājās vēl viens kritušais - brālītis beidzot būs vesels, bet māsai pēkšņi paaugstinājās temperatūra. Ej, nu, sazini, vai no ērču potes, ko vakar dabūja, vai arī brālim bija vīruss... Katrā ziņā vēl no rīta bija 39, bet tagad viss liekas normā, dragā pa māju kā mazs buldozerītis.
Tātad, ciemos tomēr nebraucām, pie mums arī neviens nav pieteicies, tad nu... Nācās gatavot pusdienas! Ielūkojos ledusskapī, ielūkojos saldētavā, pakasīju pakausi un ķēros pie radīšanas.
Vistas fileja zilā siera un spinātu mērcē
600 g vistas filejas
Ķiploks
200 ml saldais krējums
200 g saldētu spinātu (man bija smalcināti)
120 g Dor Blue tipa siers
Vistu nomazgāju, nosusināju, sagriezu strēmelītēs un ieliku traukā. Uzspiedu pāris ķiploka daivas, kā ex promptum pieliku klāt arī vienu karoti sinepju, visu samaisīju un atstāju, lai nedaudz "sakožas".
Iemetu karstā pannā saldētos spinātus, lai kūst, bet nevarēju sagaidīt un tāpat pielēju klāt saldo krējumu, lai karsējas. Pievienoju sasmalcinātu zilo sieru un ļāvu masai uzkarst, ik pa laikam apmaisot. Paralēli citā pannā apcepu vistas filejas zeltaini brūnas, gatavo gaļu liku iekšā mērcē.
Vēl kādas piecas minūtes ļāvu mērcei pakarsēties kopā ar gaļu, un principā - gatavs! Gribēju jau gatavo mērci papildināt ar grauzdētiem valriekstiem, bet izrādījās, ka - peles jau nu nē, bet vīrs apēdis.
Es ēdu ar tvaicētiem dārzeņiem, jaunkundze notiesāja ar vārītiem rīsiem un dārzenīšiem. Mmmmm, tiešām ļoti gardi (es vienkārši neprotu fotografēt :D)!
Kalorijas: virumam kopumā sanāk 2000 kcal, tur ir kādas sešas porcijas... Tievētāji cenšas neņemt mērci, kas ir vistreknākā (saldais krējumiņš, ak vai... ) Klāt jāskaita piedevu enerģētiskā vērtība. Nav liess ēdiens, bet ir taču sestdiena!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru