Patiesībā biju domājusi cept parastas pankūkas, bet mīkla sanāca kā plānajām.
Divas olas saputoju ar pusotru ēdamkaroti cukura un šķipsniņu sāls. Piebēru klāt miltu atlikumu, šķiet, ap 100 gramiem varētu būt. Un pielēju klāt šļuku piena, par kuru domāju, ka saskābis, jo aizvakardienas termiņš, tomēr secināju, ka vēl bija labs arī liešanai pie kafiijas.
Tā kā mīkla sanāca šķidras vaniļas mērces konsistencē, bet negribēju vairāk miltus likt klāt, tad nu cepu kā plānās pankūkas. Sanāca precīzi piecas pankūkas.
Kopējais kaloriju daudzums masai, ieskaitot arī eļļu cepšanai - ap 1300, tātad vienas pankūkas aptuvenā enerģētiskā vērtība ~260 kcal, un tas neskaitot piedevas! Gribētu redzēt, kurš spēj apstāties pie vienas plānās pankūkas - mana teju trīsgadniece apēda trīs!
Ko piedevās? Es liku pankūku uz šķīvja, pārziedu ar bezpiedevu jogurta un brūkleņu ievārījuma maisījumu, sarullēju un sagriezu mazos "rullīšos". Aizgāja uz urrā - bet citādi jau nevarēja būt!
Pati gan neatteiktos no šīm Lapsas ceptajām pasakaini gardajām pankūkām, kas pildītas ar biezpiena krēmu, bilde arī no viņas receptes (foto: Andrejs Zavadskis)
Ātri un viegli pagatavojams gards deserts. Laikam nepazīstu nevienu cilvēku, kam negaršotu šīs pankūkas.
Vidēja izmēra plānās pankūkas – 8 gab. (recepte atrodama šeit)
Pildījumam:
- Pūdercukurs - 100g
- Saladais krējums - 200g
- Biezpiens 30% tauku - 300g
Mērcei:
- Tumšā šokolāde - 200g
- Saldais krējums - 100g
- Dekoram un vitamīniem: Saldētas ogas
Pildījuma sagatavošana.
Šis ir ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojams, fantastiski gards pildījums. Saldo krējumu sakul vieglās putās ar pūdercukuru. Kad tas izdarīts, iemaisi putukrējumā biezpienu. Vajadzētu izvēlēties pēc iespējas treknāku biezpienu – tad pankūkas būs gardākas. Var izmantot gan smalkāku, gan rupjāku biezpienu. Ja vēlies, lai pildītā pankūka ir īpaši gaisīga un delikāta, izberz biezpienu caur sietu. Kamēr gatavo šokolādes mērci, to ieliek ledusskapī.
Šokolādes mērce.
Šokolādes mērci pagatavo katliņā, uzkarsējot saldo krējumu un tam pievienojot tumšās šokolādes gabaliņus. Masu kausē un maisi, ik pa laikam noņemot no uguns, līdz šokolāde izkūst. Ja gribi šķidrāku mērci, tad pievieno vairāk saldo krējumu.
Pankūku pildīšana.
Biezpienu plānajās pankūkās pildi īsi pirms pasniegšanas. Ideāli, ja siltā pankūkā ietin vēsu pildījumu un aplej ar karsto šokolādes mērci. Dekorē ar ogām.
Saldajās pankūkās vēl var pildīt banānus ar šokolādi un sasmalcinātas svaigās ogas, sajauktas ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru