Urrā! Šonedēļ TV3 atgriezušās "Gandrīz ideālās vakariņas"! Ja nekas par tām nav dzirdēts, ideja vienkārša - četri vai pieci savstarpēji nepazīstami cilvēki viens otram gatavo "gandrīz ideālu" vakaru - nopietnas vakariņas no vismaz trijiem ēdieniem (starteris, pamatēdiens un deserts), kā arī piedomā kādu īpašu vakara izklaidi. Galu galā viens otru aizklāti vērtē un kopvērtējuma uzvarētājs saņem kādu vērtīgu balvu, Latvijas versijā - aviobiļetes vai ceļojumu.
Šīs sezonas pirmā kompānija man ļoti patika -
žurnālisti Inga Spriņģe un Edijs Bošs, Dinamo "balss" Armands Simsons un jaunā aktrise Dārta Daneviča. Tieši Dārta uzvarēja un tas bija pelnīti - skatoties viņas "vakaru" (skatīties tv3play GIV epizodi ar Dārtu) , mana galvenā doma bija - ak, ja es tagad varētu tur viesoties... Gan salāti, gan risoto ar tīģergarnelēm izskatījās izcili, nemaz nerunājot par to, ka, iedvesmojoties no Dārtas, visticamāk šovasar es beidzot būšu nobriedusi Pavlovas kūkas gatavošanai!
Bet ne par to. Savās vakariņās Inga Spriņģe piedāvāja salātus, kurus es noteikti gribētu izmēģināt. Kā sapratu, tos patiesībā gatavoja viņas dzīvesbiedrs, un tas ir viņa meistarstiķis. Salāti tika prezentēti kā "Šarmējošie gaļas salāti", tad nu tādu nosaukumu arī atstāšu.
Sastāvdaļas:
Svaigie salāti, ķirštomātiņi, prosciutto šķiņķis, mocarellas siers, grilēta paprika un grauzdēti ciedru rieksti. Parmezāna siers.
Mērcei: mango nektārs un 1000 salu mērce, ko sajauc kopā.
Salātlapas saplucina, liek lielā bļodā. Pāri ber uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus, sapluinītu šķiņķi un mocarellas gabaliņus, kā arī rupji smalcinātu Parmezāna sieru.
Papriku sagriež nelielās "daivās", apgrilē. Uz sausas pannas apgrauzdē sauju ciedru riekstu.
Riekstus pārkaisa pār salātiem. Papriku liek uz atsevišķa servējamā šķīvja, blakus liekot arī šķiņķi un parmezānu.
Liek uz galda lielo salātbļodu, salātu mērce ir atsevišķā trauciņā. Katrs pats sev liek salātus uz šķīvja, ja vēlas, papildina savā šķīvī papriku, šķiņķi un parmezānu. Arī mērci katrs uz saviem salātiem liek pats.
Noteikti izmēģināšu!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru