otrdiena, 2012. gada 27. marts

Sautēta teļa gaļa ar burkāniem un zirnīšiem


Šodien pusdienās - virums, kas sastāv no teļa gaļas un burkāniem un zirnīšiem, kas ledusskapī bija aizķērušies.





Sastāvdaļas:

1 paliels sīpols
~ 350 g teļa gaļas
200 ml saldais krējums
~300 g saldētu burkānu un zirnīšu maisījuma
dažādas garšvielas

Sīpolu sagriezu un apcepu, gaļu sagriezu nepieciešamā izmēra gabaliņos (man jau bija nopirkusies sagriezta kā gulašam vai strogonovam, bet principā var arī šķēlēs, atkarībā no tā, cik daudz gaļas un cik - ēdāju), arī strauji apcepu, lai gaļa apraujas ar savu brūnumu.

Liku sautējamā traukā, pievienoju saldo krējumu, garšvielas (ķiploku un paprikas maisījumu, hmeli-suneli, nedaudz sāli), pa virsu uzbēru ledusskapī atrastos saldētos burkānus un zirnīšus. Vāku virsū un ļāvu uz lēnas "liesmas" sautēties! ("liesma" pēdiņās tādēļ, ka man elektriskā plīts :D) Galvenais sekot līdzi, lai viss šķidrums neiztvaicējas, ja iet mazumā, pievieno ūdeni!

Principā samērā ātri gatavs, laiku neuzņēmu. Kad jau plīts izslēgta, virumam pievieno piparus un iespiež vienu ķiploka daiviņu. Es pati ēdu un meitai devu kopā ar tvaicētiem ziedkāpostiem (tā kā vēl vismaz līdz Lieldienām kartupeļus un makaronus un tamlīdzīgos neplānoju ēst). Garšoja lieliski!

Kalorijas:

Konkrēti visam manam katlam sanāca 1420 kcal, kopējā masa ap 1 kg. Porcijai ap 200g ir ap 290 kcal, klāt, protams, jārēķina arī piedevu kalorijas. Maniem ziedkāpostiem tas bija 23 kcal uz 100 g.

Nav komentāru: