Superforšajām brokastīm ir arī viena liela problēma - parasti notiek pārēšanās, jo - viss tik garšīgs, viss tik kārdinošs, viss taču jāizmēģina! Cilvēks savā būtībā ir liels negausis un princips "kā, tas taču iekļauts cenā, esmu par to samaksājis!" ir ļoti ļoti spēcīgs... Tieši tādēļ bieži vien, atgriežoties no dzīvošanas dārgākās viesnīcās vai arī pēc laiskas atpūtas kādā no dienvidu kūrortiem ar "All inclusive" opciju, ļaudis mājās atgriežas ar kādu lieku kilogramu bagāžā, jo ne visiem ir tāda dzelžaina griba kā kādai manai draudzenei, kas, atpūšoties Turcijas kūrortā, lielākoties pārtikusi no biešu salātiņiem, jo rūpējas par savu figūru.
Bet ne par to stāsts. Kā vēsta virsraksts, runa būs par olu kulteni jeb scrambled eggs, kas, varētu būt viens no maniem mīļākajiem brokastu ēdieniem. Lai arī it kā vienkārši pagatavojams ēdiens, tomēr bieži vien man ir slinkums to gatavot, turklāt, kopš atkal esmu uzsākusi cīņu ar lieko svaru, kaloriju ziņā tas nebūt nav draudzīgākais, pateicoties tam, ka jāpievieno sviests.
Pats galvenais ar šo kulteni ir tas, ka tam ir jābūt sulīgam, to nedrīkst pārkarsēt, jo tad ola kļūst sausa un man, piemēram, tāda vairs negaršo. Ak, vai, ja jūs zinātu, cik reizes es neesmu sabojājusi produktus, mēģinot pati radīt to garšas harmoniju.... Līdz saņēmos un atradu youtube videopamācību, kā gatavot scrambled eggs.
Tad nu, kā es gatavoju.
Uzkarsēju pannu, uzmetu sviesta piciņu, ap 20 gramiem, šķiet. Iesitu pannā divas olas, un ar lāpstiņu (koka vai silikona) sāku maisīt ar apļveida kustībām no ārmalas uz iekšpusi, tā, lai strauji recējošā ola izjūk (sakuļas, šķiet, nebūs īstais vārds). Jārīkojas ir ātri, jo, kā jau teicu, nedrīkst olu pārkarsēt. Ja šķiet, ka temperatūra ir par augstu, pannu noceļ no uguns, turpinot maisīt. Kaut kad pa vidam pievieno sāli pēc garšas, labāk mazāk nekā vairāk. Un - baltos piparus. Kad iegūta vēlamā konsistence un gatavība, olu liek uz apgrauzdētas maizītes, pārkaisa ar smalcinātiem maurlokiem, un - brokastis ir gatavas!
Foto: http://cdn.taste.com.au
Tiem, kam šķiet, ka par maz, var likt klāt apcepta bekona šķēles, vai ko citu - pēc sirds patikas.
Ja sanāk pārkarsēt, tad situāciju var glābt, pielejot pannā nedaudz pienu, iemaisot to olā un vēlreiz uzkarsējot, bet tas tomēr nav tas...
Lai labi garšo!
Uzturvērtība: 2 olas + grauzdiņš, apmēram 350 kcal
Uzturvērtība: 2 olas + grauzdiņš, apmēram 350 kcal
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru