otrdiena, 2012. gada 27. marts
Pāris aukstās mērces ballītēm un ne tikai
Kāds mans paziņa deklarē, ka kopā ar ketčupu varētu arī gumijas zābaku notiesāt, daļēji viņam piekrītu - ja ir laba mērce, apēst var kaut pašu vellu!
Lūk, pāris "dip" stila mērces mājas viesībām - kā papildinājums svaigu dārzeņu uzkodām.
1. Daces mērce
Pirmo reizi šo mērcīti nogaršoju, ciemojoties pie Daces un tieši viņai izdodas visizcilākā un sabalansētākā mērce proporciju ziņā, tādēļ ik reizi, kad gatavoju šo "miksli", domās saucu to par Daces mērci.
Sajauc skābo krējumu un majonēzi, pievieno klāt labi daudz dilles un iespiež ķiploka daiviņu. Vēlams, lai kādu stundu pirms ēšanas garšas "sakožas", bet - ja nesanāk, arī nekas.
Ir, kas liek klāt visādas vegetas vai tamlīdzīgas "garšvielas", bet manuprāt absolūti nav nepieciešams, jo sāļums un pikantums jau nāk no majonēzes un ķiplociņa.
Proporcijas? Pēc garšas. Konkrēti es majonēzi un krējumu lieku apmēram pusi uz pusi. Krējumu - vēlams, liesāko, un arī majonēzi cenšos izvēlēties ne tik trekno. Man patika Spilvas "Vieglā" majonēze, bet tagad viņiem ir noticis "rebrendings", un kaut kā vairs nemanu veikalos...
2. Zilā siera mērce.
Mmmmmm, lieliska! Izcila, kā jau visas traki treknās lietas!
Ņemu 100g zilā siera un 200 ml saldā krējuma. Vēl var pievienot baziliku, piparus... Sieru saplucina, pielej klāt krējumu, pievieno garšvielas (sāli pilnīgi noteikti nevajag, jo sāļums pietiek no siera!) un sablenderē.
Masa sakuļas gana pabieza, principā kā smēriņš, kas izcili garšo kopā ar svaigu rupjmaizi un saldskābmaizi vai arī ar grauzdētu graudu maizīti.
Mērces liek trauciņos un pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem - lai labi garšo!
Bilde no cetrassezonas.lv, autors: Armands Meirāns
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru