Rabarberu laiks rit pilnā sparā, bet es pēdējā laikā ļoti slinka. Tā kā iepriekšējie rabarberu mafini man tomēr ne pārāk garšoja (patiesībā tā jau likās, ka nevajadzētu likt gan cepamo pulveri, gan sodu, jo soda bija ļoti sagaršojama), kaut kāds velniņš iekšā urdījās, ka vajag taču pamēģināt sacept tādus, kas garšotu.
Domāts - darīts! Ielūkojamies ledusskapī, un ko redzam? Pāris rabarberu kāti, olas, iebiezinātais piens ar cukuru... Hmm, iebiezinātais piens? Atminos, ka esmu dzirdējusi labas atsauksmes par kēksu, kura viena no galvenajām sastāvdaļām ir tieši tas! Un, ko mums māmuļa Google saka? Izmet daudzas receptes, tomēr apstājos pie Apollo versijas. Nu, tad - pie darba!
Izmantoju:
- Divi ne pārāk lieli rabarberu kāti
- Divas olas
- Divas glāzes miltu
- Viena bundža iebiezinātā piena ar cukuru
- nepilni 200 g skābā krējuma
- šķipsna cepamā pulvera.
Sakūlu olas un iebiezināto pienu, piejaucu klāt krējumu, iemaisīju miltus un cepamo pulveri, beigās mīklā iemaisīju sagrieztus rabarberus. Visu pa mafinu formiņām - un krāsnī iekšā! Cepu 200 grādos apmēram 25-30 minūtes. No šī daudzuma sanāk 20 vidēja izmēra kēksiņi - man gan ir tikai 12 formiņas, pirmā porcija jau ir izcepusies kārdinoši brūna, smaržo vēl kārdinošāk! Un garša - mmmmm! Iebiezinātā piena saldums un rabarberu skābums kopā veido ļoooooti foršu garšu saspēli! Jā, šos cepšu vēl!
Kalorijas
Viena kēksiņa enerģētiskā vērtība ir aptuveni 112 kcal. Nav tik traki! :)
Lai jums laba diena!
1 komentārs:
bija ļoti garšīgi!!!
Ierakstīt komentāru