ceturtdiena, 2012. gada 3. maijs

Rabarberu mafini

Labrīt jaunā mēnesī!

Jau atkal labu laiku neko neesmu ierakstījusi. Iemesls tas pats, kas iepriekš - nekas īpašs pēdējā laikā nav gatavots... Vakar, iepērkoties Rimi, ļāvos mirkļa vājumam un pagrābu divus rabarberu kātus, un šorīt brokastīm top - rabarberu mafini!





Meklējot, ko tante Google iesaka, vienu no pirmajiem izmeta Absolūts ēd recepti, tad nu pēc tās arī iedvesmojos, nedaudz pievienojot sastāvdaļas arī no sevis.

Sastāvdaļas 12 mafiniem:


  • 1 ola
  • 100 ml kefīra
  • 50 ml piens
  • 50 ml eļļa
  • 4 ē/k cukurs
  • 200g milti
  • šķipsna sāls, šķipsna sodas, šķipsna kanēļa, šķipsna cepamā pulvera
  • vaniļas cukurs
  • 1 vidēji liels rabarbera kāts (man bija 200g)


Sajaucu miltus, cukuru, sāli, sodu, cepamo pulveri un kanēli. Saputoju olu ar vaniļas cukuru, pievienoju kefīru, pienu, eļļu. Sajaucu slapjās un sausās sastāvdaļas vienā bļodā un iemaisīju sagrieztus rabarberus.
Masu liek mafinu formiņās un - krāsnī iekšā! Cepu 180 grādos kādas 20 minūtes.  Gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Enerģētiskā vērtība

Viens mafins ir apmēram 128 kcal - tieši tik mēs nodedzinām, stundu strādājot pie datora vai stundu vadot automašīnu.

Nav komentāru: