Atkal jau klāt pusdienlaiks, atkal jau jādomā, ko dot bērniem pusdienās - puikiņam vienkārši - tvaicēti dārzeņi, kas sablenderēti ar zaļumiem. Tas ir ātri un elementāri. Meitai var dot to pašu, bet pašai kārojas gaļu. Ašs un kritisks skats saldētavā - vienīgais, kas ir - kādreiz uz akciju pirkti cāļu spārniņi. Nav gluži karbonāde vai fileja, ko pašlaik gribētu ēst, bet, nu, labi, derēs arī tas.
Foto: LNT publicitātes foto
Parasti vistu spārniņus cepu pēc portālā "Cālis.lv" publicētās Trīnes receptes - karstā marinādē cepeškrāsnī, bet šodien prāts uz to nenesās. Galu galā nolēmu par labu "ledusskapja marinādei", t.i., atveram durtiņas un skatāmies, kas derētu gaļas iemarinēšanai.
Izmantoju:
- 1 kg cāļa spārnu
- adžika
- sojas mērce
- majonēze
- sāls
- cukurs
- ingvera sakne
Spārnus sadalīju - griežot pa locītavām, pašus spārnu galus atdodot Kaķa kungam. Iegūtās spārnu "detaļas" metu traukā, pievienoju šķipsnu sāls, šķipsnu cukura, krietnu šļuku sojas mērces, pāris tējkarotes adžikas, nedaudz pievienoju majonēzi, pierīvēju ingvera sakni. Principā šo visu vienkārši iemaisītu spārniņos un liktu vēsumā uz kādām pāris stundām iemarinēties, bet man ir gadījies savulaik kāds impulsa pirkums - "9 minūšu marinētājs", tad nu visu bēru tur iekšā un ļāvu marinēties.
Kad liekas, ka gaļa iemarinējusies, liek cepeškrāsnī vai uz grila un sacep - brūnuma pakāpe pēc katra gaumes un patikšanas.
Kalorijas - šoreiz neskaitīju, bet idejiski viena pusspārna "cena" ir ap 45 kcal. Nav gluži veselīgākais našķis, bet reizēm jau var!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru