piektdiena, 2012. gada 1. jūnijs

Brokastu karstmaizes

Kurš gan neprot cept karstmaizes? Turklāt katram ir sava - īsto un garšīgāko karstmaižu versija! Pastāstīšu jums savu versiju par to, kas ir garšīgākās karstmaizes!




Foto: cetrassezonas.lv. Es ļoti atvainojos, ka neielieku savu maizīšu fotogrāfiju, bet, kā jau esmu teikusi - nu, kas man galīgi nesanāk, tas ir - fotografēt! Turklāt fotoaparāts ir izlādējies, bet lādētājs - es nezinu, kur... Turklāt šajā Četru sezonu bildē maizītes ir gluži tādas pēc izskata, kā sanāk manējās!

Ko vajadzēs?


  • Labu maizi - parasti izvēlos kādu tumšo graudu maizi, šorīt - tumšo ciabatu.
  • Labu, liesu kūpinātu gaļu
  • Kādu tomātu
  • Nedaudz sīpolu
  • Nedaudz labas majonēzes
  • Labi kūstošs siers
  • sviests
  • Garšvielas (baziliks, oregano, pipari)
Maizi sagriež šķēlēs, apziež ar sviestu un kārto uz cepeškrāsns restītēm ar sviestu uz leju.
Kūpināto gaļu sagriež sīkos gabaliņos (kā rosolam), tomātu un sīpolu arī sasmalcina. Visu ber bļodiņā, pievieno piciņu majonēzes, garšvielas, samaisa. Iegūto masu ar karoti liek uz maizes šķēlēm. Pārkaisa sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī!

Man patīk cepšanas beigās krāsnij uzslēgt grila režīmu, lai aprauj vēl brūnāku to siera cepurīti. 

Kalorijas? Ai, neskaitām! 

Nav komentāru: