Tā kā man ir 12 silikona kēksiņu formas, tad nekas cits neatliek kā rabarberus no vīratēva dārza cept keksiņos. Mīļuprāt būtu atkārtojusi pagājušās piektdienas kēksiņus ar iebiezināto pienu, bet - nav tā piena ledusskapī! Toties ir biezpiens ar šīsdienas datumu.
Izejvielas:
- 200 g biezpiena
- 2 olas
- 150g milti
- 100g sviests
- Pusotra glāze cukurs
- Tējkarote cepamais pulveris
- Rabarberi - kādi trīs vidēja resnuma kāti (man bija ļoti daudz sīku, pirksta resnuma kāteļu, kopumā kādi 400g)
Olas sakuļ ar cukuru, iemaisa masā kausētu sviestu, biezpienu. Iemaisa miltus, cepampulveri, es liku arī šķipsniņu sāls. Iemaisa mīklā sagrieztus rabarberus, visu pilda kēksiņu formās. Liek iepriekš sasildītā krāsnī cepties aptuveni 180 grādos. Jācep pailgi, man liekas, ka man pat visas 40 minūtes sanāca.
Rezultāts? Apmierinošs. Kamēr bija karsti, es baidījos, ka būšu sabojājusi produktus, jo likās pašķidri un ļurīgi, tomēr, kad kēksiņi atdzisa, tie arī kļuva saturīgāki un garšīgāki. Tā speciāli diez vai vēl cepšu, bet - ja sagadīsies, ka atkal kāds biezpiens strauji jāpatērē, tad varbūt apsvēršu domu par šāda veida kēksiņiem.
Kalorijas:
Viena kēksiņa enerģētiskā vērtība ir aptuveni 125 kcal (no manis norādītajiem apjomiem man sanāca 17 kēksiņi).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru